【學博】 學博 VS 線上補習平台 優劣大對決!

學博 VS 線上補習平台 大對決

學博 嘅課程好唔好? 學博 同普遍線上補習平台對比有咩優、缺點? 學博 嘅網上課程比起普遍線上補習平台嘅課程有咩優勝之處?上次我哋就同傳統補習社對比咗,咁今日 學博小編 就幫你整合咗普遍線上補習平台嘅 3大重點,幫你分析我哋 學博 教育對比普遍線上補習平台嘅優勝之處!

導師質素

普遍線上補習平台

普遍網上嘅補習平台導師質素參差,佢哋缺乏信譽,報讀嘅學生甚至唔會知道導師嘅來頭,導致好多時候導師嘅教學質素同成效都成疑。


學博

我哋 學博 教育嘅師資優良,有嚟自港大嘅名師Spencer Sir帶領嘅專業補習團隊去為同學仔提供一個優質嘅教學服務。除此之外,我哋無論網上課程定係面授課程都有導師嘅即時回應,畀學生可以有一個猶如一對一嘅學習體驗,大大提升教學成效。

課堂互動性

普遍線上補習平台

普遍網上嘅補習平台都只係用網上平台例如zoom去提供線上課程畀學生,又或者只係提供online video畀報讀嘅同學觀看,前者課堂互動性有限,後者甚至可以話係零互動性可言。呢種補習服務除咗未必可以解決到同學上堂遇到嘅困難之外,仲會減低同學嘅學習動力,令到教學成效唔大。


學博

我哋 學博 教育除咗提供網上補習課程之外,仲有面授課可以畀報讀嘅同學選擇,畀同學可以選擇一個適合自己嘅上堂模式,除此之外,我哋 學博 教育嘅網上課程有提供導師線上即時對話,同學如果上堂嘅時候遇到乜嘢困難或者乜嘢問題,可以即時喺網上平台向導師發問,而老師會即時回覆。呢個服務大大提升我哋網上課程嘅互動性,令到導師可以即時解答學生嘅疑難。

就算同學仔覺得網上課程未必適合自己,都可以選擇返我哋嘅面授課程,我哋 學博 教育有三間分校,分別係北角、灣仔、同埋太子,同學可以揀一間近自己嘅校舍去上堂,現場感受下我哋嘅專業導師團隊嘅優質教學服務。

如果大家有什麼補習問題,如私人補習、網上補習好唔好,歡迎你可以隨時再跟我多交流一下,可以Follow 「學博教育中心 Learn Smart Education」 Facebook pageIG得到更多補習課程資訊,亦都可以上我們的補習網頁了解更多!

Leave a Reply

Your email address will not be published.