Skip to content
學博教育GJ數學暑期課程Logo
GJ Maths
高中數學M1/M2課程
lv2+m1m2_m12_01

課程介紹

平時無咩時間去溫M1M2,搞到考試成績麻麻地?

 

覺得M1M2延伸內容好深奧,硬係有啲Concept溫極都唔明?

 

想知有咩方法可以高效溫M1M2,同時唔影響其他科目嘅溫習進度?

 

常規課程教你幾招KO M1M2,DSE 4衝星不是夢!

 

學生除左主修課目要溫,仲有選修課目要考,確實係無咩時間去溫M1M2。但又想M1M2考得好啲,為入U加分,咁就要啲獨門秘技幫幫你!想高效應付M1M2數學延伸內容絕對需要啲巧妙,而我地高中M1M2常規課程,正正會教大家獨門考試技巧同策略,確保大家在有限時間內成功升Grade,掌握哂延伸數學嘅所有課題!



課程特色

  • 幫你釐清DSE及校內考試必出M1M2 CONCEPTS,確保你掌握延伸數學的課題
  • 傳授獨門M1M2考試技巧&策略,掌握考評局及學校畀分關鍵,極速搶分!
  • 深入講解M1M2重點課題,並用DSE常見題型作解釋,保證你一點就明
  • 用引導性思維啟發同學理解M1M2題目考核重點,教你完美命中Marking Scheme!
  • 每堂設有功課及小測,並額外提供大量M1M2練習,幫你鞏固課堂所學!
  • 附實體精讀筆記及課後無限操數、問書服務,陪你考好 2024 DSE +校內考試!



課程大綱

*針對DSE修讀M1 M2的學生而設,以高效方式教授延伸數學內容!

*M1M2基礎比較弱的中五六學生亦可以同時選擇報讀中四課程。


課程導師

Eric Sir

【學歷】

  • 科大數學系畢業,專科專教
  • PGDE畢業,具專業教師資格

【經驗】

  • 曾於多間港島及九龍BAND 1名校 (拔萃男書院、英皇書院等)任教數學
  • 超過20年教學及補習經驗
  • 熟悉初中數學課程,緊貼學校教學內容及出卷模式
  • 重點教授數學科考試答題模式及技巧
  • 幫助同學全面提升數學邏輯思維及解題能力
  • 因材施教,會進跟學生的學習進度&關心學生學習需要,助他們逐步提升成績
  • 注重建立老師、家長和學生的良好關係

 

開課日期:9月15日

中四M1/M2課程 地點 星期 時間 導師
M2 旺角 星期五 1830-1945 Eric Yeung
 M1 北角英皇道 星期日 1730-1845 Eric Yeung

*M1M2基礎比較弱的中五六學生亦可以同時選擇報讀中四M1M2課程。

開課日期:9月16日

中五六M1/M2課程 地點 星期 時間 導師
M1 太子 星期六 1500-1615 Eric Yeung
M2 北角英皇道 星期日 1545-1700 Eric Yeung

 

課程資料

4 堂

常規, 高中

DSE修讀M1/M2的中四、中五、中六學生

太子校舍內部裝修暫停開放通知

本校太子校舍將於7月3日 (星期一) 至7月6日 (星期四) 進行內部裝修,該校舍將暫時停止開放。

 

如有需要,同學請移步至其他校舍辦理事務或致電 69901975 查詢。

 

不便之處,敬請原諒。

 

Learnsmart Education Centre

2-7-2023